04 december, 2009

Lucka 4 - Kriget börjar

"UUUUUR VÄGEEEEEEEEN!!!!!!!!!!!!"
Det blåa flög förbi honom och sladdade tillslut till totalt stopp några meter bakom Muppflupp.
Om Muppflupp hade kunnat tala hade han skrikit "Men ODD!!? Vad är det du tror att du håller på med, din förbaskade stekpanna!?", med en röst fylld av undertryckt ilska. Istället använde han sig av sina lappar med frågetecken och utropstecken på. Dom fungerade för lätta samtal, annars hade han ju sitt anteckningsblock med sig i överallt.

Han tryckte upp det stora utropstecknet i pannan på Odd, vilket fick henne att bli lite smått skamsen. Sedan höll han upp frågeteckens-lappen och pekade på det blåa föremålet.
Odd svarade med ett graciöst mummel.
"Mmehhhöööh..hmmm. jahvene..riktigt.. faktiskt.. Tycker du inte att den är ball? Jag har alltid velat ha en flygar-sak, och dessutom är den ju blåå!"
Muppflupp har känt Odd i alla tider, hon var hans kompanjon. Den enda han kunde lita på. Därför visste han också att Odd alltid haft konstiga idéer. Med detta i åtanke lugnade Muppflupp ner sig och förklarade med hjälp av anteckningsblocket och sin upptränade gestikuleringsteknik vad som just hänt med Monstergaffeln.

Muppflupp hatar Monstergaffeln på grund av hans fixering vid julklappar, och Monstergaffeln tycker att Muppflupp är en mes som tycker att julen handlar om fin stämning och att vara med familjen. När de kom till skolan såg de en lapp hänga på dörren:
” TÄVLING! Den som får flest julklappar i år vinner lika många julklappar av mig! Börja samla redan nu! /Monstergaffeln”

Muppflupp stelnade till. ”Detta betyder krig.”, tänkte han.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar