05 december, 2009

Lucka 5 - En snilleblixt

Muppflupp gick med arga steg in genom dörren med Odd bredvid sig. Som vanligt var det ingen som såg Muppflupp, så genast gick en filur in i honom och undrade varför den fick så ont i axeln... Muppflupp tänkte sig ett mummel, Odd klappade hans arm och tröstade.
-Du ska nog se... nån gång kommer de kunna sig dig, som jag gör.
De tittade varandra i ögonen i två sekunder och Muppflupp lugnade ner sig för en stund. De gick vidare genom skolans korridorer till deras klassrum, där de skulle ha sovlära med herr Mössipössi som start på dagen.
-Godmorgon pluttis! ropade herr Mössipössi till Odd när de klev in, som med ett glatt tjut hälsade tillbaks.
-Wuiih, Mössipössi!
Muppflupp däremot fick inget godmorgon, men reflekterade inte över det - han var alldeles för van. Istället gick han och satte sig längst bak i klassrummet, där han i lugn och ro kunde tänka ut en plan till motattack mot Monstergaffeln...
Tiden gick och Muppflupp tänkte så det knakade. Sovläran var fort över, historian likaså och kittelkursen tyckte han knappt han börja. Lunchen kom och Muppflupp satte sig frustrerad ner med Odd som lekte med en liten papperslapp.
-Nå, sa hon. Hur går det?
Muppflupp ryckte på axlarna och tittade ner på sina händer. Sedan skrev han med stora bokstäver i sitt block:
.
FRUSTRATION!!! Ledsen filur.
.
-Men du... hm. Om du nu vill att alla ska vara snälla vid julen... tänkte Odd högt. Då kanske du borde ha typ en.. mhhhhm, jag vet inte, snällhetstävling?
Odds förslag kom som ett ljus för Muppflupp. Han såg katter dansa på borden, teskedar klinga i kör och ljusbollar hoppa upp och ner. Han hade fått en snilleblixt!
Under rasten skrev Muppflupp en egen lapp med hans egna snällhetstävling som Odd sen glatt satte upp med hjälp av sin blåa flygarsak. På Muppflupps lapp stod följande.
.
Tävling - Julens snällaste filur!
Vill du vinna den finaste julklappen av alla? Var då med i min snällhetstävling!
Ta ett blipoband från den gula stenen vid korsingen och sätt det på handleden. För varje god gärning du sen gör får du ett blip och den som har flest blip på julafton vinner!
/ Herr Jultomten (eftersom ingen visste vem Muppflupp bestämde han att Jultomten skulle vara ett mer trovärdigt namn)
.
Nu ska du allt få för din elakhet, din fis till Monstergaffel, tänkte Muppflupp och studsade, hoppfull om jul och mys, mot dagens allra sista lektion...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar